reklama

Bezlepkové bryndzové oblátky

Oblátkový čas v našej rodine sa skončil. Forma na pečenie je vyčistená, vrátená majiteľovi. Na stole v obývačke sa vŕšia mikroténové sáčky naplnené krehučkým obsahom. Škoricou voňajúcimi oválmi a trubičkami, slanými bryndzovými a syrovými toliarmi. Vôňa zrejme čupí niekde v kútiku, nedá sa len tak ľahko vetraním vyhnať. Chce byť súčasťou adventného času plného tichej radosti...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Na slané bryndzové bezlepkové oblátky potrebujeme:
1/2 l prevareného plnotučného mlieka
320 g múky PROMIX UNI
1 PL soli - zarovnaná
1 ČL rasce
100 g bryndze
40 g roztopeného masla
1 malé vajíčko

Všetko spolu nahladko vymiešame a necháme postáť 2 - 4 hodiny. Potom malou lyžičkou robíme dve oblátky naraz na oválnej forme. Ide to pomaly, pomaličky. Chce to veľkú, preveľkú trpezlivosť. Stačí
však počúvať vianočné melódie a myslieť na človeka, pre ktorého to robíte. Túto roztomilú prácu
zvládol aj jedenásťročný Benjamínko a dobre sa pri tom zabával.
Výsledok je vysoko jedlý - v suchu uskladnené oblátky vydržia chrumkavé, tenučké, voňavé.
Alebo nevydržia?

Klára Radimáková

Klára Radimáková

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chcela by som byť úsmevom na tvárach ľudí. Môcť sa občas povystierať od ucha k uchu a usadiť sa na perách každému, kto to práve potrebuje. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáceliatické receptyľudia okolo mňazo šuflíkaSúkromnéKnihy, ktoré čítam

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu